Zapraszamy do udziału w obozie dla młodzieży i dorosłych z autyzmem i Zespołem Aspergera.
  • przyjmujemy młodzież i dorosłych z autyzmem i Zespołem Aspergera od 16 do 24 roku życia, dla których będą utworzone właściwe grupy wiekowe (kryterium wieku jest umowne i podlega indywidualnej konsultacji)
  • na obóz przyjmujemy osoby z ASD bez możliwości udziału rodziców (mile widziane doświadczenie uczestnika w samodzielnym udziale w obozach czy koloniach)
  • kwalifikacji uczestnika na obóz dokonujemy po wstępnej analizie poziomu funkcjonowania psychospołecznego (wywiad z rodzicami)

Podczas obozu realizowany będzie program terapeutyczny obejmujący treningi teorii umysłu oraz treningi umiejętności społecznych. Szczególny nacisk położony będzie na doskonalenie umiejętności samoobsługowych i komunikacyjnych podnoszący ogólny poziom zaradności osób z autystycznym spektrum zaburzeń.

ZAJĘCIA TEAM BUILDING

podczas zajęć zintegrujemy nasze grupy, wykonując wiele zespołowych zadań mających na celu poprawienie komunikacji i współpracy

ZAJĘCIA Z TERENOZNAWSTWA

kształtowanie umiejętności orientacji w terenie oraz umiejętności związanych z wyznaczaniem kierunku . Szczególnie w przypadku wyjść do lasu i pieszych wycieczek.

BUDOWANIE PEWNOŚCI SIEBIE

podczas zajęć zmierzymy się z tremą i nauczymy się większej pewności siebie. Pamiętajmy, że nawet najpewniejsi ludzie muszą ćwiczyć te umiejętności.

GRY TERENOWE

wspaniałe przygodowe gry sprawdzające umiejętności zdobyte w trakcie obozu.

ZNAKI PATROLOWE

podchody sprawdzające naukę dzięki, którym nauczymy się pozostawiać wiadomości tak, żeby grupa szukająca nas umiała je odszyfrować i zlokalizować.

TERMIN I MIEJSCE

Termin: 27.07. – 04.08.2019r

Miejsce: Ośrodek Wypoczynkowo – Rekreacyjny „Krywań” w Murzasichle w pobliżu Tatrzańskiego Parku Narodowego

Koszt obozu

2000 zł  cena obejmuje:

• dojazd, zakwaterowanie
  • wyżywienie 3 posiłki dziennie + deser
  • zajęcia z terapeutami
  • atrakcyjne wycieczki autokarowe, wycieczki piesze po górach, basen, wiele innych atrakcji
  • ubezpieczenie NNW
Kadra

Nasza kadra to doświadczeni specjaliści – psychologowie i pedagodzy specjalni, posiadający wysokie kwalifikacje do pracy terapeutycznej z osobami z autystycznym spektrum zaburzeń.

Uczestnicy będą mieli również okazję uczestniczyć w wielu wycieczkach tematycznych-krajoznawczych, a także w zajęciach tanecznych i sportowych. Przewidziane są również liczne atrakcje w postaci spotkań z ciekawymi ludźmi, ogniska z pieczeniem kiełbasek, zabawy taneczne.

W celu zapisania na obóz prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

E-mail: biuro@fundacjaallot.pl